0511 - 46 12 12
Bestrijding eikenprocessierups

Bestrijding eikenprocessierups

Bestrijding eikenprocessierups

De eikenprocessierups rukt op naar het Noorden! In het zuiden van Nederland is deze rups al jaren een bekende verschijning en zorgt daar voor veel overlast. Een volgroeide eikenprocessierups draagt honderdduizenden brandharen met zich mee. Als de eikenprocessierups zich bedreigd voelt schiet hij deze brandharen af. De haren kunnen dan makkelijk de huid, ogen en luchtwegen binnendringen. De brandharen scheiden stoffen af die verschillende symptomen kunnen veroorzaken, zoals; huiduitslag, zwelling, rode ogen, hevige jeuk, enzovoort. Deze klachten kunnen wel tot 2 weken na een incident aanhouden. Sommige mensen zijn minder gevoelig, maar zonder behandeling kunnen de haren het oog binnen dringen en zelfs blindheid veroorzaken!

De Oplossing
De Parasite HIT® is een machine voor het verwijderen van de eikenprocessierups waarbij er geen irriterend restmateriaal achter blijft. De machine is inzetbaar voor het kleine en grotere werk waarbij geen risico's voor de volksgezondheid optreden. Het restmateriaal, inclusief de schadelijke brandharen, wordt verbrand en met een factor 70 verkleind en is geen chemisch afval.

  • Vacature!

    In onze vestiging in Burgum maken we plek voor een hoofd calculatie. We zoeken iemand die op stoom is gekomen in zijn loopbaan en nu wil doorpakken.

    Bekijk vacature