0511 - 46 12 12
Historisch groen

Historisch groen

Historisch groen

De Frisia Groep is actief in het onderhouden van historisch groen op verschillende locaties. Hierbij is specifieke kennis vereist en grote zorgvuldigheid om het originele ontwerp van de tuin te respecteren en in stand te houden.

Een voorbeeld hiervan is de betrokkenheid van de Frisia Groep bij de revitalisering van de Prinsentuin te Leeuwarden. Deze tuin is gelegen op een oude dwinger (bastion) van de verdedigingswallen van Leeuwarden, en rond 1820 door Koning Willem I geschonken aan de stad. Lucas Pieters Roodbaard (1782 – 1851) deed in 1820 mee aan een prijsvraag van de stad Leeuwarden voor de invulling van dit deel van het Noorderbastion. In zijn winnende ontwerp is Roodbaard uitgegaan van een vijverpartij met een golvende contour en hij tekende rond de vijver slingerende paden die boonvormige perken met bomen- en heestergroepen omsloten. In 1842 veranderde hij het ontwerp en gaf ook het hoekige bastion meer vloeiende vormen.

  • Vacature!

    In onze vestiging in Burgum maken we plek voor een hoofd calculatie. We zoeken iemand die op stoom is gekomen in zijn loopbaan en nu wil doorpakken.

    Bekijk vacature