0511 - 46 12 12
Wegbeplanting en landschappelijk groen

Wegbeplanting en landschappelijk groen

De Frisia Groep is onder meer actief op het gebied van groenaanleg van landschappen en bosaanplant alsmede groenaanleg langs wegen en waterlopen. We zijn thuis op het gebied van natuurbouw, waarbij we ons niet beperken tot alleen de aanleg van landschappelijke beplantingen maar ook ervaring en capaciteit hebben met betrekking tot het aanleggen van rietoevers, walbeschoeiingen en afrasteringen.

Vele provinciale- en gemeentelijke wegen zijn door de Frisia Groep met groen aangekleed. Een grote verscheidenheid aan bomen, bosplantsoen en gemeentelijk plantsoen is hierbij verwerkt. Naast deze wegbeplantingen heeft de Frisia Groep de kennis in huis met betrekking tot het adviseren en aanleggen van landschappelijke beplantingen. Hierbij wordt ingespeeld op de landschappelijke historie en waarden van het gebied waar nieuwe beplantingen worden aangelegd.

Een voorbeeld van de genoemde activiteiten zijn werkzaamheden in het kader van Gebiedsontwikkeling De Centrale As. Het betreft het "Bomenproject De Centrale As”. Dit project bestaat uit het verplaatsen van bomen, het kappen van bomen, het kweken en herplanten van bomen en het versterken van het singellandschap. Bij de aanleg van de Centrale As gaat het namelijk niet alleen om de weg zelf, maar ook om het gebied rondom de nieuwe weg. De werkzaamheden die de Frisia Groep uitvoert bestaan uit het afzetten, snoeien, bijplanten en afrasteren van de singels.

  • Vacature!

    In onze vestiging in Burgum maken we plek voor een hoofd calculatie. We zoeken iemand die op stoom is gekomen in zijn loopbaan en nu wil doorpakken.

    Bekijk vacature