0511 - 46 12 12
Frisia Groep wordt partner van de Bonte Berm

Frisia Groep wordt partner van de Bonte Berm

Frisia Groep wordt partner van de Bonte Berm

"Eigenlijk moet je alles ecologisch willen doen"

Nieuws met een bloeitijd van 8 maanden. De Bonte Berm heeft ons namelijk geselecteerd als een van de partners voor Noord-Nederland. Dat betekent dat we ze gaan helpen bij de aanleg van projecten die ecologische impact maken, iets wat we zelf al geruime tijd doen.

De laatste jaren neemt de aandacht voor de Bonte Berm toe. Er zijn intussen zo’n 50 projecten gerealiseerd in het hele land en de vraag vanuit gemeenten groeit. De mixen van inheemse zaden en bollen zijn zo uitgekiend dat er een lange bloeitijd van 8 maanden ontstaat. Wanneer de bollen zijn uitgebloeid, zijn de kruiden net in opkomst. Dat geeft een kans aan veel verschillende bestuivers en andere insecten, die op hun beurt voedsel vormen voor onder meer vogels, amfibieën en zoogdieren. Een lang bloeiseizoen is daarnaast natuurlijk een heel mooi gezicht.

Het partnership is vanaf nu ingegaan. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor je locatie? Neem dan contact op met Gosse Jilderda: g.jilderda@frisiagroep.nl/ 06-29550238 .

Bekijk hier de projecten van de Bonte Berm

Bekijk onze ecologische projecten

  • Vacature!

    Voor onze specialisatie groene daken zoeken we op korte termijn een projectleider. Heb jij ervaring in het aansturen van technische projecten? We bieden je een veelzijdige baan (40 uur) met vrijheid en aansprekende projecten.

    Bekijk vacature