0511 - 46 12 12
Westpoort: natuurinclusie voor een high tech DC

Westpoort: natuurinclusie voor een high tech DC

Westpoort: natuurinclusie voor een high tech DC

Een A-locatie voor distributie én dieren

We hebben een mooi project afgerond. Op bedrijventerrein Westpoort, bij Groningen, deden we de aanplant van bomen en de aanleg van natuurinclusieve elementen bij een nieuw, duurzaam distributiecentrum van een internationaal e-commerce bedrijf.

"Dit project deden we in opdracht van een infrabedrijf", zegt Evert-Johan van der Meulen, bedrijfsleider van onze vestiging in Groningen. "Op Westpoort hebben we inheemse bomen aangeplant aan de voor- en zijkant van het gebouw. Linde, zomereik, mispel en els, met biologisch afbreekbare boombanden van kokos. Ook hebben we aan en bij het gebouw natuurinclusieve elementen toegepast."

Effectiviteit vergroten

"Natuurinclusie en biodiversiteit waren het afgelopen jaar regelmatig het uitgangspunt voor nieuwe projecten", zegt Van der Meulen. "Er zijn nu behoorlijk wat subsidiepotjes, vooral ook voor bedrijventerreinen. Je moet er wel op letten dat je elementen toepast op basis van kennis en inzicht. Een nestkast blijft leeg als de vogelsoort die je aan wil trekken helemaal niet is gesignaleerd in je projectgebied, of als daar niet de goede omstandigheden zijn om zich te vestigen. Als je een kast niet op de juiste plek en onder de juiste omstandigheden ophangt, zal je die vogel ook niet aantrekken. Terwijl het hele idee natuurlijk is dat je maatregelen effect hebben. Om bij nieuwe projecten aan de voorkant mee te denken of nut en effect, hebben we ons team uitgebreid met een extra ecologisch adviseur en een adviseur klimaatadaptatie. We werkten al samen met ecologische adviesbureaus om waar nodig extra onderzoek te doen."

Meer weten?

Ecologische aanleg en beheer is een van onze specialisaties, lees er hier meer over. Overleggen over de kansen voor biodiversiteit en natuurinclusie binnen een nieuw of bestaand project? We maken kansenkaarten om de mogelijkheden in kaart te brengen. Neem hierover contact op met ecologisch adviseur Sander van der Leest: .


  • Vacature!

    In onze vestiging in Burgum maken we plek voor een hoofd calculatie. We zoeken iemand die op stoom is gekomen in zijn loopbaan en nu wil doorpakken.

    Bekijk vacature