0511 - 46 12 12
Frisia en UWV starten een proef met Open Hiring

Frisia en UWV starten een proef met Open Hiring

Een baan zonder sollicitatie? Het kan nu bij ons.

We zijn in samenwerking met het UWV een proef begonnen met Open Hiring®. Het betekent dat we nu ook mensen aannemen zonder sollicitatiebrief en -gesprek. Wie een afstand ervaart tot de arbeidsmarkt, kan daarmee gemakkelijker bij ons aan de slag.

Het idee van Open Hiring® is eenvoudig. Sommige mensen hebben moeite met een sollicitatiebrief of komen tijdens een gesprek niet goed uit de verf. Door die drempels weg te nemen en direct te beginnen, kunnen zij zich tóch bewijzen. “Het kan gaan om iemand die een afstand heeft tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld omdat hij of zij langere tijd niet heeft gewerkt”, zegt operationeel directeur Niels Douma. “Of iemand die een carrièreswitch wil maken en nog geen ervaring heeft. Maar het kan ook zijn dat je gewoon geen prater bent en die sollicitatie daarom uit de weg gaat.”

Instapfunctie

De enige eis voor mensen die interesse hebben, is dat ze zin hebben om te werken. “Motivatie is het belangrijkst”, zegt Douma. “De rest komt vanzelf. We hebben een instapfunctie gemaakt waarin mensen het werk stap voor stap kunnen ontdekken.” Het gaat om een ‘gewoon’ contract met een marktconform salaris. Ervaring in het groen is niet vereist. Ook krijgt een nieuwe medewerker een collega op de werkvloer aan wie hij of zij vragen kan stellen.

Kijken naar wie iemand is

Open Hiring komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het ontstond als antwoord op het onbenutte potentieel in de arbeidsmarkt. In diezelfde situatie zitten we nu in Nederland. Douma: “Vooral in het groen is er ontzettend veel te doen. Wij zijn eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Het is gewoon jammer als we goede, leuke mensen niet aan het werk krijgen omdat de drempel te hoog is.” De visie van Open Hiring op mensen spreekt Douma aan. “Niet kijken naar wat iemand wel of niet gedaan heeft, maar kijken naar wie iemand is. Als je vertrouwen geeft, kan dat ook beloond worden. Dat is hoe we het hier altijd gedaan hebben. Laat maar gewoon zien wat je kunt.”

Aanmelddagen

Wie interesse heeft, kan onaangekondigd langskomen tijdens de aanmelddagen. Die zijn op 11, 13, 18 en 20 oktober tussen 10 en 12 uur op ons kantoor aan de Kloosterlaan 81 in Burgum. Mensen krijgen dan een rondleiding en kunnen hun gegevens laten noteren. Komt er een plek vrij, dan krijgen ze een telefoontje en wordt de eerste werkdag bepaald. Meer informatie over Open Hiring is hier te vinden.

Meer weten over onze proef met het UWV?

Het is al mogelijk om je aan te melden voor dit project. Klik door voor alle informatie en uitleg.

  • Vacature!

    In onze vestiging in Burgum maken we plek voor een hoofd calculatie. We zoeken iemand die op stoom is gekomen in zijn loopbaan en nu wil doorpakken.

    Bekijk vacature