0511 - 46 12 12
Frisia Bergum

Bjorn Kieftenburg, onze nieuwe uitvoerder boomverzorging

Bjorn Kieftenburg, onze nieuwe uitvoerder boomverzorgingBjorn Kieftenburg, onze nieuwe uitvoerder boomverzorging

"Ik ben erop gebrand om er iets moois van te maken"

Bjorn Kieftenburg is de nieuwe uitvoerder boomverzorging bij onze vestigingen van Pius Floris. Een telg uit een geslacht van bomenrooiers, die nu juist gaat voor boombehoud. “Ik ben iemand die direct en eerlijk communiceert.”

Deze maand nam Peter van der Weg afscheid als uitvoerder. ETW’er Bjorn (23) volgt hem op. Was het een moeilijke keuze? “Niet echt. Ik heb eerder overwogen om zelf een boombedrijf te beginnen, dus de ambitie om aan te sturen was er al. Ik heb er toen voor gekozen om toch nog boomverzorger te blijven, want bij een bedrijf komen veel zaken kijken. Deze functie is een mooie middenweg. Hij past goed bij waar ik nu sta.”

Rooier, snoeier, behouder

De naam Kieftenburg is een bekende in de bomenwereld. Zijn opa startte een bedrijf van bomenrooiers waarin ook zijn vader werkzaam is geweest. Na zijn opleiding en een eerste baan als vakbekwaam hovenier kroop het bloed waar het niet gaan kon. Ook Bjorn begon in de boomrooierij, maar dan bij een ander bedrijf. Hij vond het prachtig werk, maar raakte ook geïnteresseerd in snoeien. Hij haalde zijn diploma European Tree Worker en klopte aan bij Pius Floris. Ruim twee jaar ervaring als ETW’er heeft hem best veranderd, zegt hij. “Het gaat hier allemaal om boombehoud. Ik heb ook veel meer kennis opgedaan van bomen. Dit jaar start ik ook met de opleiding European Tree Technician.” Thuis vinden ze dat mooi om te zien, maar zijn vader maakt nog wel eens grappen. “Die blijft volhouden: een boom snoei je het beste 10 centimeter boven het maaiveld.”

"Het mooiste wat er is"

Hij werkt nu een paar weken in zijn nieuwe functie. Hoe bevalt dat? “Goed, hoewel ik nog moet wennen aan de hoeveelheid schermtijd. Ik ga het ook missen om buiten te werken, dat is eigenlijk het mooiste wat er is. Maar ik wil ook ontdekken wat ik allemaal nog meer kan. Dus ik ben erop gebrand om er iets moois van te maken.” Wat kunnen opdrachtgevers van hem verwachten? “Ik ben iemand die direct en eerlijk communiceert. Dat zal ook niet veranderen. Ik wil opdrachtgevers advies geven waar ze ook echt beter van worden.”