0511 - 46 12 12
Omscholen tot hovenier: ons nieuwe initiatief met Aeres

Omscholen tot hovenier: ons nieuwe initiatief met Aeres

We hebben er maanden achter de schermen aan gewerkt en het gaat er nu eindelijk van komen. Je kunt je bij ons laten omscholen tot hovenier. Een traject van 12 weken voor mensen die graag aan de slag willen in het groen. Volledig betaald en in samenwerking met Aeres Training Centre. De eerste lichting start op 6 maart en de inschrijving is geopend.

Eén dag naar school, vier dagen praktijk

Het is een compact scholingstraject waarin je de basisvaardigheden van het vak leert en direct in de praktijk brengt. Je gaat één dag naar school in Leeuwarden en werkt vier dagen bij onze vestiging in Bergum of Groningen. Als je slaagt, krijg je een getuigschrift en kunnen we je een contract aanbieden. We doen dit in samenwerking met Aeres Training Centre, het UWV/Fryslân Werkt, Tenge Hoveniers en Van Tuinen Tuinservice. Dus of je nu toe bent aan een loopbaanswitch of momenteel geen baan hebt: dit is misschien wel wat voor jou.

Veel motivatie en leergierig

"We hebben goede ervaringen met zij-instromers", zegt directeur Niels Douma van de Frisia Groep. "Mensen die pas op een later moment kiezen voor het vak, hebben vaak veel motivatie en zijn leergierig. Je haalt ook vaardigheden binnen die ze in andere sectoren hebben ontwikkeld. En het past gewoon bij ons bedrijf. Van oudsher stond de deur bij ons open. Wil je werken? Begin maar gewoon."

"Je moet óók weten wat je doet"

De tijd vraagt er volgens Douma wel naar om het structureler aan te pakken. "Het werk is interessanter geworden. Meer machines, meer methoden, meer regels en voorschriften. Zomaar aan de slag kunnen is mooi en goed, maar je moet óók weten wat je doet. Aeres Training Centre ontwikkelt dit soort trajecten al jaren. Zo is het balletje gaan rollen."

Meer info of aanmelden?

We starten op 6 maart 2023 met de eerste lichting. Voor meer info of aanmelden kun je terecht bij Aileen Nicolai van het UWV: aileen.nicolai@uwv.nl.


  • Vacature!

    In onze vestiging in Burgum maken we plek voor een hoofd calculatie. We zoeken iemand die op stoom is gekomen in zijn loopbaan en nu wil doorpakken.

    Bekijk vacature