0511 - 46 12 12
We hebben ons aangesloten bij WaterPro

We hebben ons aangesloten bij WaterPro

Frisia Groep is de nieuwste partner van het kennisnetwerk WaterPro. Dat betekent dat we vanuit onze groenkennis mee gaan denken over circulair gebruik van water op kavelniveau, zoals het slim inzetten van regenwater voor groen.

"Waterretentie steeds belangrijker"

Volgens directeur Niels Douma van Frisia Groep is de aansluiting bij WaterPro een logische toevoeging. “Groen en water zijn op een natuurlijke manier verbonden. Planten en bomen kunnen wateroverlast en daardoor erosie van de grond beperken. Tegelijkertijd hebben we water nodig om vegetatie levend te houden. Dat is een voortdurende zoektocht naar balans. Bij onze groene daken merken we dat waterretentie steeds belangrijker wordt. Het is mooi als we die retentiefunctie kunnen verbinden aan circulair gebruik: regenwater voor bijvoorbeeld het doorspoelen van toiletten.”

Integrale aanpak

Frisia Groep wil projecten integraal aanpakken, zegt Douma. “We hebben alle specialisaties in huis om de buitenruimte van bijvoorbeeld een nieuwbouwwijk compleet in te richten. Natuurinclusief ontwerp, terreininrichting, groene daken, boomverzorging en ecologisch beheer. Hoe mooi is het als daarbij alles in elkaar grijpt: dat het water dat we bijvoorbeeld op daken vasthouden ten goede komt aan de dakvegetatie, gefilterd naar de wasmachine loopt en dat het vervolgens voor het doorspoelen van de toiletten gebruikt wordt.”

Momenteel zit Frisia Groep al in enkele waterprojecten. “We merken dat het thema nu heel snel opkomt. Iedereen moet er iets mee. Leuk dat we nu met WaterPro extra gas kunnen geven door hun kennis in ons netwerk te ontsluiten.”

Trots op onze projecten!

Groene (retentie)daken en een patio voor RUG

Verblijfsdak voor het Boegkwartier in Delfzijl

Straat vergroenen voor gemeente Groningen

Partners zijn wij van...

Waarmee kunnen we je helpen?

  • Vacature!

    Voor onze specialisatie groene daken zoeken we op korte termijn een projectleider. Heb jij ervaring in het aansturen van technische projecten? We bieden je een veelzijdige baan (40 uur) met vrijheid en aansprekende projecten.

    Bekijk vacature